Zawartość tłuszczu w 100g produktu: | 3,5g |
Masa netto: | 1 kg |
Temp. przechowywania: | od +1 do +6°C |
Porcja 50g dostarcza:
GDA – % wskazanego dziennego spożycia dla osoby dorosłej. Indywidualne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe, zależnie od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej i innych czynników. |
Pierożki serowe z jabłkami
Składniki: – 1 i 1/4 szklanki mąki – 25 dkg Masła Ekstra z Głuchowa – 25 dkg mielonego Twarogu – 75 dkg jabłek – cukier puder – cukier waniliowy |
Przygotowanie: Masło Ekstra z Głuchowa posiekać z mąką i dodać zmielony Twaróg półtłusty z Głuchowa. Szybko wyrobić ciasto i wstawić do lodówki na 30 minut. Jabłka umyć, obrać, pokroić na części wycinając gniazda nasienne. Ciasto rozwałkować na grubość 1/2 cm i szklanką wykroić krążki. Układać cząstki jabłka w krążkach i zalepiać. Piec w bardzo gorącym piekarniku 20 minut. Po wyjęciu posypać cukrem pudrem zmieszanym z cukrem waniliowym. |