Zawartość tłuszczu w 100g produktu: | 3,5g |
Opakowanie zbiorcze | 10kg |
Masa netto: | wg wagi 250-300 g |
Temp. przechowywania: | od +1 do +6°C |
Porcja 50g dostarcza:
GDA – % wskazanego dziennego spożycia dla osoby dorosłej. Indywidualne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe, zależnie od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej i innych czynników. |
Sernik na zimno
Składniki: – 75 dkg Twarogu z Głuchowa – 3/4 kostki Masła Ekstra z Głuchowa – 3 łyżki cukru – 2 paczki herbatników – 4 galaretki (różne kolory) |
Przygotowanie: Odciśnięty Twaróg półtłusty z Głuchowa przekręcić przez maszynkę do mielenia. W trzech naczyniach rozpuścić po jednej galaretce używając połowy wody podawanej na opakowaniu i dodając po 1 łyżce cukru. Twaróg i rozmiękczone Masło Ekstra podzielić na 3 porcje. Kolejno miksować każdą z nich, dodając cienkim strumieniem po jednej z galaretek. Wyłożyć dno tortownicy herbatnikami i wylać przestudzoną, tężejącą pierwszą część masy. Wstawić do lodówki. Po zastygnięciu pierwszej warstwy kolejno robić tak samo z pozostałymi dwoma kolorami. Jako ostatnią warstwę wylać tężejącą galaretkę. |