Skład: | śmietanka pasteryzowana |
Zawartość tłuszczu: | 30% |
Opakowanie zbiorcze | 15 l |
Objętość netto: | 0,25 l |
Temp. przechowywania: | od 1 do +6°C |
Porcja 30g dostarcza:
GDA – % wskazanego dziennego spożycia dla osoby dorosłej. Indywidualne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe, zależnie od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej i innych czynników. |
Śledź w śmietanie po kaszubsku
Składniki: – 1 jajko – Śmietanka 30% z Głuchowa – 1/2 łyżeczki soku z cytryny – 1/2 jabłka – 1 mała cebula – 4 płaty śledzia w oleju – sól, pieprz |
Przygotowanie: Jajko ugotować na twardo, wystudzić i posiekać, cebulę obrać i drobno posiekać. Śledzia pokroić na kawałki, wymieszać ze Śmietanką 30% z Głuchowa, jajkami, cebulą i jabłkami, doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Ugotować ziemniaki w mundurkach, obrać i ułożyć na talerzach, polać sosem z kawałkami śledzia. |