śmietana 18% 250g

Skład: śmietanka, żywe kultury bakterii
Zawartość tłuszczu: 18%
Opakowanie zbiorcze 25 szt
Masa netto: 250g
Temp. przechowywania:  do +6°C
Porcja 50g dostarcza:

GDA – % wskazanego dziennego spożycia dla osoby dorosłej. Indywidualne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe, zależnie od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej i innych czynników.


Biszkopt ze śmietaną i galaretką
Składniki:
– 7 jaj
– 30 dkg cukru
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– 2 łyżki kakao
– galaretka cytrynowa
– 0,5l Śmietany 18% z Głuchowa
Przygotowanie:
Białka ubić na pianę, dodać kolejno cukier, żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Delikatnie mieszając dodać kilka kropel oleju. Wylać na blachę i piec w temperaturze 100-150 stopni aż placek wyrośnie. Rozpuścić galaretkę, ostudzić, kiedy będzie tężała wymieszać ze Śmietaną 18% z Głuchowa. Gdy biszkopt przestygnie, przeciąć go na 3 części i przekładać śmietaną z galaretką. Wierzch można polać polewą lub tężejącą galaretką.